< Tilbage

Gulerodsboller29-07-2016 - 10:49

Disse gulerodsboller er en god variation til almindelige glutenfri boller. De laves efter det samme princip som de lette og luftige glutenfri boller, som også er på lev-bedre.dk under Opskrifter / Brød og knækbrød. Der er bl.a. lavet på kikærtemel, som er med til at højne proteinindholdet. Gulerodsbollerne kan med succes også bruges som burgerboller. Dermed får du et mere nærende og letfordøjeligt måltid hvis der står burger på menuen. 

Du skal bruge:

 

Til 10 stk.

 

5 dl vand

1/2 dl loppefrøskaller

1/2 dl Fiber HUSK

1/2 dl hørfrø

1/2 dl olivenolie

1 dl kikærtemel

1 dl fuldkornsrismel

2 dl boghvedemel

100 g revet gulerod (2 små gulerødder)

50 g fint hakkede mandler

1 1/2 tsk uraffineret salt

Havregryn, sorte sesam eller boghvedegryn til at dyppe toppen af bollerne i

 

Sådan gør du:

 

Det er bedst at lave bollerne i en røremaskine. Hæld vandet i røreskålen og tilsæt loppefrøskaller og Fiber HUSK lidt af gangen imens røremaskinen pisker ved middel hastighed. Når loppefrøskaller og Fiber HUSK er tilsat piskes der kraftigt i ca. 5 min. imens massen gelerer. Tilsæt olivenolie, hørfrø og revet gulerod imens der piskes ved middel hastighed. Pisk det ca. 2 min ved høj hastighed til det er godt blandet sammen og har dannet små klumper. Nu tilsættes de finthakkede mandler hvorefter der piskes for sidste gang. Skift nu piskeren ud med en dejkrog og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland saltet med melblandingen inden du tilsætter det.

 

Dejen er ret sej og ender med at have konsistens som på billedet ovenfor.

 

Tag en skål med vand og en dyb tallerken med havregryn, sorte sesam eller boghvedegryn. Dyp nu hænderne i vandet inden du tager en klump dej og former den til en hel rund bolle. Del evt. dejen i 10 lige store stykker inden du former til boller. Toppen af bollen dyppes i havregryn, sorte sesam eller boghvedegryn  og sættes på en bageplade.

 

Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 min. Bollerne skal blive godt gyldne, men selvfølgelig ikke for mørke, så hold godt øje de sidste 5 minutter. Det er vigtigt de bliver bagt længe nok, da det sikrer at de holder den fine runde form. Lad bollerne køle af på en rist inden du spiser dem.

 

De er velegnede til at putte i fryseren. Varm dem op i ovnen 10 minutter ved 180 grader varmluft eller lad dem blot tø op. Smør dem med humus eller kakaospread og tag dem med i madpakken.

 

Du kan også bruge dem som burgerboller, som du kan se på billedet ovenfor. Hvis du gør det, vil jeg anbefale at man laver 8 stk i stedet for 10 og trykker dem godt flade inden du bager dem. 

 

Velbekomme!

 

(Opskriften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage