< Tilbage

Burger med aioli og basilikumspesto29-07-2016 - 16:15

Hvem kan ikke lide burger? Med denne opskrift kan det lade sig gøre at få en burger og stadig holde sig til den sunde livsstil. Du får en meget højere næringsværdi end ved en almindelig burger hvor du køber færdigbagt brød hos købmanden. Denne burger smager rigtig godt og i stedet for ketchup, remoulade og dressing er der brugt en hjemmelavet aioli og basilikumspesto. Burgerbollen er selvfølgelig glutenfri og dermed mere venlig for tarmen end en almindelig burgerbolle. 

Du skal bruge:

 

Burgerboller

 

Til 8 stk.

 

5 dl vand

1/2 dl loppefrøskaller

1/2 dl Fiber HUSK

1/2 dl hørfrø

1/2 dl olivenolie

1 dl kikærtemel

1 dl fuldkornsrismel

2 dl boghvedemel

100 g revet gulerod (2 små gulerødder)

50 g fint hakkede mandler

1 1/2 tsk uraffineret salt

Havregryn eller sesamfrø til at dyppe toppen af bollerne i

 

Sådan gør du:

 

Det er bedst at lave bollerne i en røremaskine. Hæld vandet i røreskålen og tilsæt loppefrøskaller og Fiber HUSK lidt af gangen imens røremaskinen pisker ved middel hastighed. Når loppefrøskaller og Fiber HUSK er tilsat piskes der kraftigt i ca. 5 min. imens massen gelerer. Tilsæt olivenolie, hørfrø og revet gulerod imens der piskes ved middel hastighed. Pisk det ca. 2 min ved høj hastighed til det er godt blandet sammen og har dannet små klumper. Nu tilsættes de finthakkede mandler hvorefter der piskes for sidste gang. Skift nu piskeren ud med en dejkrog og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland saltet med melblandingen inden du tilsætter det.

 

Dejen er ret sej og ender med at have konsistens som på billedet ovenfor.

 

Tag en skål med vand og en dyb tallerken med havregryn eller sesamfrø. Dyp nu hænderne i vandet inden du tager en klump dej og former den til en hel rund og flad bolle. Del evt. dejen i 8 lige store stykker inden du former til boller. Dyp toppen af bollerne i havregryn eller sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

 

Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35 min. Bollerne skal blive godt gyldne, men selvfølgelig ikke for mørke, så hold godt øje de sidste 5 minutter. Det er vigtigt de bliver bagt længe nok, da det sikrer at de holder den fine runde form. 

 

(Opskriften på bollerne er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)

 

Fyld:

Grillede hakkebøffer af fedtfattigt kalvekød (kalvekød er lettere fordøjeligt end oksekød, men du kan også erstatte med noget godt mørt kylling)

Salatblade (evt. hjertesalat)

Gulerodsstrimler

Tyndtskårne tomat- og agurkeskiver

Peberfrugt i ringe

Evt. løgringe af rødløg 

 

Dressing:

 

Aioli:

 

2 rå danske eller pasteuriserede æggeblommer

1 tsk dijonsennep

1 fed knust hvidløg

1/2 tsk uraffineret salt

Saften af 1/2 citron

2 dl olivenolie 

 

Put de rå æggeblommer i en foodprocessor og pisk dem rigtig godt så de vokser i volumen. Tilsæt nu de øvrige ingredienser - pånær olien - og kør igen. Nu tilsættes olivenolie i en tynd stråle mens foodprocessoren kører. Dermed forhindrer du at aiolien skiller. Smag til med friskkværnet peber og tilsæt evt. mere olivenolie.

 

Basilikumspesto:

 

25 g friske basilikumsblade (blade fra en hel basilikumsplante)

1 dl mild olivenolie (evt. fra Svansø)

60 g pinjekerner (2 poser)

1 fed hvidløg

En knivspids uraffineret salt

Friskkværnet peber

1 - 1 1/2 tsk citronsaft

 

Blend alle ingredienser og smag til med salt, peber og citronsaft. 

 

Anret burgeren som du vil eller gør sådan: Smør både under- og overburgerbolle med aioli. Hernæst ligger du salat, bøf, tomat, agurk og gulerodsstrimler på. Hæld lidt basilikumspesto ovenpå og læg overen på! 

 

Velbekomme!

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage