< Tilbage

Bærkompot / marmelade23-06-2016 - 21:37

Denne bærkompot er nærmest uundværlig hvis man skal undgå sukker, men alligevel gerne vil have den søde og friske smag på brødet, knækbrødet, pandekagen eller morgengrøden. Frys kompotten ned i mindre bøtter og tag op efterhånden som du får brug for det. Tøv ikke med at lave en portion af 1 kg bær af gangen!

Du skal bruge:

 

1,5 dl vand

12 stk tørrede abrikoser

3 pærer uden skræl

1 kg blandede frosne eller friske bær (det meste skal gerne være jordbær og hindbær)

2 tsk vanillepulver

 

Sådan gør du:

 

Abrikos og pærer skæres i tern og hældes i en gryde sammen med vandet. Lad det småkoge indtil abrikos og pærer er blevet bløde. Tilsæt bær og vanillepulver og varm det op så bærene tøes op og lige når kogepunktet. Nu skal væsken dræneres fra, så du får en tyk og marmeladeagtig bærkompot. Gem endelig væsken og server den i små glas som en børnesnaps! Blend bærkompotten til den er helt ensartet uden klumper.  Tilsæt evt. sukrin, hvis den mangler sødme - det kommer an på hvilke bær der er brugt. Sukrin er en erstatning for hvidt sukker, som er kaloriefrit og ikke påvirker blodsukkeret. 

 

Velbekomme! 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage