Salat salat og atter salat 09-04-2018 - 20:44

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Det kan være en præstation i sig selv! Det kræver i hvert fald at det er appetitligt og smager rigtig godt, så man ikke går kold i alle de grøntsager! Variation og tilsætning af forskellige smage igennem dressingen kan være en løsning. Jeg giver her et bud på en af mine ynglingssalater, som kan varieres på mange måder, men et godt råd er altid, at bruge mange forskellige slags grøntsager.         ... Læs mere

Kartoffelsuppe med bladselleri, fennikel og porrer 14-11-2016 - 20:06

Supper er geniale! I en suppe kan man sammensætte et komplet måltid bestående af kulhydrater, protein og fedtstoffer.   For at give suppen protein har jeg i denne suppe tilsat linser. Linser er et vegetabilsk protein. Da jeg her til aften skyllede linserne, spurgte min datter på 8 år hvad det var. Jeg svarede at linser kommer fra en plante, men at der er protein i ligesom  i kød. Hun spurgte så: "Er det så fra en kødædende plante?" :-) Hun forestiller sig måske at planten æder kød, som så kommer ind i planten...?   Min yngste datter på 6 år sagde at denne suppe smager rigtig rigtig rigtig godt, så den skulle dermed være børnevenlig!   Hvis du ikke er vild med bladselleri, så fortvivl ikke! Smagen af bladselleri trænger nemlig ikke igennem - det er testet hos min mand, som absolut ikke bryder sig om bladselleri.  ... Læs mere

Falafler med rødbede og persille 29-07-2016 - 20:57

Falafler er en erstatning for kød og indeholder proteiner, som er lettere fordøjelige end animalske proteiner. Brug falaflerne hvis du vil have en kødfri dag eller fx er vegetar. Smagsmæssigt synes jeg disse falafler er ret lækre. Falafler kræver nemlig en masse spændende krydderier for at det bliver en god smagsoplevelse. De er stegt i kokosolie, som gør dem lækre sprøde.  Det kan være hensigtsmæssigt at benytte sig af vegetabilske proteiner hvis du ønsker at udrense og/eller give tarmsystemet ro til at få sig bygget godt op igen. Dette gør man selvfølgelig ikke kun ved at spise vegetabilske proteiner, men det er sådan nogle ting jeg kan guide dig i, hvis du booker en konsultation hos mig. Jeg oplever selv at jeg ved at spise vegetabilske proteiner ikke er træt efter et måltid og slet ikke føler tunghed i maven. Det er fordi kroppen bruger mindre energi på at fordøje de vegetabilske proteiner.  ... Læs mere

Burger med aioli og basilikumspesto 29-07-2016 - 16:15

Hvem kan ikke lide burger? Med denne opskrift kan det lade sig gøre at få en burger og stadig holde sig til den sunde livsstil. Du får en meget højere næringsværdi end ved en almindelig burger hvor du køber færdigbagt brød hos købmanden. Denne burger smager rigtig godt og i stedet for ketchup, remoulade og dressing er der brugt en hjemmelavet aioli og basilikumspesto. Burgerbollen er selvfølgelig glutenfri og dermed mere venlig for tarmen end en almindelig burgerbolle.  ... Læs mere

Champignonsuppe med kylling 28-07-2016 - 11:59

Dette er en virkelig velsmagende suppe og en suppe langt de fleste kan lide. Champignon og kylling i en cremet suppe er en rigtig god kombination. Nedenstående opskrift rækker til 6 voskne, men lav gerne denne store portion uanset hvor mange I er. Resterne kan du fryse ned i mindre bøtter så du har en nem frokost eller en nem aftensmad. Steg evt. rigeligt med kylling til aftensmaden dagen før og brug resterne af kylling til suppen - så skal du kun have gang i en gryde.  ... Læs mere

Falafler med butternutsquash 27-07-2016 - 19:58

Falafler er et alternativ til kød og er baseret på proteinholdige kikærter. Ved at spise vegetabilsk protein skåner man fordøjelsen, da vegetabilske proteiner er meget lettere fordøjeligt end fx kalve-, okse- eller svinekød. Der er i denne opskrift tilsat butternutsquash og en masse krydderier, så der er god smag i dem.  De er gode at have i fryseren, så man har letfordøjeligt "kød" på lager, man kan varme op i ovnen.  Butternutsquash er nok ikke den mest anvendte grøntsag, men du har her muligheden for at få varieret din kost, hvilket er gavnligt for din fordøjelse og dine tarmbakterier. ... Læs mere

Kinesisk inspireret ret med store rejer 27-07-2016 - 17:28

Rejer smager altid godt uanset årstid! Hvis du køber dem med hale på er de ekstra store og der er mere smag og bid i. Prøv denne kinesisk inspirerede ret og spis den evt. med pinde - det er sjovt for både store og små.  Sidst da vi fik denne ret sagde min datter: "Jeg elsker bare det her mad, mor!" Dog er mine døtre ikke så glade for varme grøntsager, så jeg laver rå stavegrønt og blommetomater ved siden af. Og nej, mine døtre spiser ikke mange rejer, men de er så småt ved at vænne sig til smagen, så de skal nok komme til at kunne lide rejer! ... Læs mere

Svampesuppe med løg og porrer 27-07-2016 - 17:09

Dette er en meget velsmagende og anti-inflammatorisk suppe. Den er mættende pga. proteinindholdet i form af røde linser. Svampe og løg er en god smagskombination og løgene er rige på svovl og fibre. Nyd gerne et stykke foccacia brød eller bolle til, da suppen er lav på kulhydrat. Opskrifter på brødene finder du også på lev-bedre.dk ... Læs mere

Gourmet pizza med parmaskinke - uden ost og gluten 27-07-2016 - 09:45

Denne pizza smager virkelig godt og derfor kalder jeg det en gourmet pizza! Tomatsaucen, som man tilbedereder kold, smager så godt at den også kunne bruges på et tapasbord. Når saucen er så god og bunden er så tynd og sprød - så savner man ikke osten. Der skal masser af rucola salat ovenpå - det smager fantastisk og så er det en bitter salat, som er gavnlig for leveren. Tomatsaucen indeholder også en masse løg, som er svovlholdig og dermed i stand til at binde giftstoffer. Parmaskinken har jeg ikke så meget godt at sige om, men til gengæld er kikærtemelet med til at få proteinindholdet op! ... Læs mere

Grønkålssalat med en frisk smag af citron - god til julemaden og god for fordøjelsen 26-04-2016 - 20:23

Grønkål er rigtig sundt, men det er lidt "stift" at have med at gøre, så hvordan får man det til at smage godt? Her er et rigtig godt bud! Smagen af surt og sødt komplimenterer hinanden godt og toppingen med et mix af æble, kanel og hakkede mandler går godt i spænd, som vi kender det fra en dessert eller kage. Man kan sagtens lave salaten så der er til to dage, da den er ligeså god på anden dagen.   Salaten kan bruges året rundt, men egner sig i særdeleshed også til juleanden og med et strej af kanel, bliver den lidt "julet". Det er SÅ godt  for fordøjelsen at komplimentere den fede julemad med en frisk og syrlig salat som denne.      ... Læs mere

Omelet med spidskål og forårsløg 13-04-2016 - 09:30

Denne ret er lynhurtig at tilberede. Det er et lækkert og nærende måltid, som kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad. Spidskål indeholder fibre, som er nærende for de gode tarmbakterier, samt letoptageligt calcium. Løg og æg er svovlholdige og dermed i stand til at binde giftstoffer. Omeletten er tilsat gurkemejepulver, som er anti-inflammatorisk. Æggene indeholder kroppens byggesten, nemlig protein, samt A-, B-, D- og E-vitaminer og fedtstof. Så bliver det snart ikke bedre!  ... Læs mere

Jordskokkesuppe 01-04-2016 - 13:37

Jordskokkesuppe er rig på fibre, nærmere betegnet fructooligosakkarider. Fructooligosakkarider og andre ikke-fordøjelige fibre er nærende for de gode tarmbakterier i tarmfloraen.  Fructooligosakkariderne kan øge antallet af de gode bifidobakterier i tyktarmen og derfor er jordskokker så  gavnlige for os.   ... Læs mere

Foccacia med rosmarin 09-03-2016 - 10:54

Dette glutenfrie foccaciabrød med rosmarin smager rigtig lækkert og egner sig godt sammen med suppe eller til et tapasbord. ... Læs mere

Daalsuppe 09-03-2016 - 10:27

Jeg har før nævnt at supper er geniale bl.a. fordi du får alle nødvendige  næringsstoffer samlet i en og samme gryde. Denne indisk inspirerede Daalsuppe er hurtig og nem at lave. Jeg laver altid dobbeltportion og fryser ned i mindre bøtter, så jeg har en nem frokost, som blot skal varmes. Jeg anbefaler at du tilsætter chili pasta til hver tallerken for sig, da det varierer fra person til person hvor stærk man ønsker sin suppe.  ... Læs mere

Broccolisuppe med lækker topping 25-01-2016 - 13:38

Denne suppe er virkelig velsmagende. Mine børn kan også godt lide den og det kan ellers godt være en udfordring med børn og supper... Overfor mine børn kalder jeg det dog en kartoffelsuppe i stedet for broccolisuppe!  Broccolisuppe med topping er et komplet måltid med grøntsager, protein og kulhydrat. Toppingen gør at der er noget at tygge på, hvilket er gavnligt for fordøjelsen. Toppingen er også med til at gøre suppen til en komplet smagsoplevelse som er med til at give mæthed.   Lav evt. dobbeltportion og frys ned i mindre bøtter. ... Læs mere