< Tilbage

Jordskokkesuppe01-04-2016 - 13:37

Jordskokkesuppe er rig på fibre, nærmere betegnet fructooligosakkarider. Fructooligosakkarider og andre ikke-fordøjelige fibre er nærende for de gode tarmbakterier i tarmfloraen.  Fructooligosakkariderne kan øge antallet af de gode bifidobakterier i tyktarmen og derfor er jordskokker så  gavnlige for os.

 

Du skal bruge:

 

Til 6 personer:

2 spsk kokosolie eller olivenolie

1 kg jordskokker

125 g løg i tern

4 fed hvidløg

1,2 liter bouillon

3 dl skyllede røde splitlinser eller ca. 250 g kogte kikærter 

2 dl ris- eller mandelfløde

1 tsk stødt muskatnød (eller friskrevet)

1 spsk citronsaft

Uraffineret salt (smag dig frem)

Friskkværnet peber (smag dig frem)

Tilbehør: Friskhakket spinat og hakkede hasselnødder

 

Sådan gør du:

 

Skrub jordskokkerne  og skær dem i mindre stykker. Kom kokosolie i en gryde og varm den op. Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt nu jordskokkerne og svits i ca. 5 min. Tilsæt nu bouillon og lad det koge ved middel varme i ca. 10 min. Tilæt nu splitlinser eller kogte kikærter og lad det koge indtil jordskokkerne er møre og linserne er udkogte. Blend nu suppen godt og tilsæt dernæst risfløde, muskatnød og citronsaft. Blend suppen igen inden du smager til med salt og peber. Blend suppen igen til sidst så krydderierne er jævnt fordelt.

 

Velbekomme!

 

Kilde:   Nordic Nutrition Recommendation 2012 - Integrating nutrition and physical activity af Nordic Council of Ministers s. 267 og Low Fodmap Diet 1 af Stine Junge Albrechtsen m.fl.  4. udgave s. 51.

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage