< Tilbage

Omelet med spidskål og forårsløg13-04-2016 - 09:30

Denne ret er lynhurtig at tilberede. Det er et lækkert og nærende måltid, som kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad. Spidskål indeholder fibre, som er nærende for de gode tarmbakterier, samt letoptageligt calcium. Løg og æg er svovlholdige og dermed i stand til at binde giftstoffer. Omeletten er tilsat gurkemejepulver, som er anti-inflammatorisk. Æggene indeholder kroppens byggesten, nemlig protein, samt A-, B-, D- og E-vitaminer og fedtstof. Så bliver det snart ikke bedre! 

Du skal bruge:

 

Til 1 person:

1 tsk kokosolie

2 æg

1/2 dl risdrik

Lidt uraffineret salt

Lidt friskkværnet peber

1/2 tsk gurkemejepulver

ca. 2 dl fintsnittet spidskål

1 1/2 forårsløg

 

Pisk æg, risdrik, salt, peber og gurkemejepulver sammen i en lille skål med en gaffel. Mens kokosolien opvarmes på panden snitter du spidskål og forårsløg. Når olien er varm hælder du omeletten på panden og grøntsagerne ovenpå. Steg det ved varme over middel mens du rører rundt. Så snart omeletten er stivnet er retten færdig. Det tager ikke lang tid og derfor er spidskålens sprødhed stadig bevaret.

 

Top den færdige ret med lidt friskkværnet peber. Spis evt. omeletten sammen med et groft knækbrød fra Wasa af varianten Rågi eller sport. (Disse knækbrød er lavet af rugmel, som ikke indeholder ret meget gluten, men de duer selvfølgelig ikke for allergikere.)

 

Velbekomme!

 

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage