< Tilbage

Gourmet pizza med parmaskinke - uden ost og gluten27-07-2016 - 09:45

Denne pizza smager virkelig godt og derfor kalder jeg det en gourmet pizza! Tomatsaucen, som man tilbedereder kold, smager så godt at den også kunne bruges på et tapasbord. Når saucen er så god og bunden er så tynd og sprød - så savner man ikke osten. Der skal masser af rucola salat ovenpå - det smager fantastisk og så er det en bitter salat, som er gavnlig for leveren. Tomatsaucen indeholder også en masse løg, som er svovlholdig og dermed i stand til at binde giftstoffer. Parmaskinken har jeg ikke så meget godt at sige om, men til gengæld er kikærtemelet med til at få proteinindholdet op!

Du skal bruge:

 

Til to pizzaer.

 

Dej:

 

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 spsk olivenolie

1 1/2 tsk uraffineret salt

100 g kikærtemel (se billede, forhandles i MENY)

75 g fuldkornsrismel

75 g boghvedemel

2 spsk Fiber HUSK (se billede)

 

Jeg laver dejen i en foodprocessor, men en røremaskine kan også gøre det.

Gæren opløses i det lunkne vand. Tilsæt salt og olivenolie. Bland alle typer mel og Fiber HUSK sammen inden du tilsætter det lidt efter lidt. Der skal tilsættes mere fuldkornsrismel hvis dejen er for klistret. Lad dejen hæve 30 minutter i en skål med et viskestykke over. 

 

Tomatsauce:

 

1 løg

1 fed hvidløg

2 små dåser tomatpure

1 dl olivenolie

2 tsk sukrin (erstatning for hvidt sukker, som ikke påvirker dit blodsukker)

1 tsk salt

1 tsk tørret oregano

Lidt friskkværnet peber

 

Tomatsaucen har jeg ligeledes lavet i foodprocessoren, men den kan også laves i en minihakker. (Alternativt skal du snitte løgene meget fint ved håndkraft.)  

Løg og hvidløg skæres i grove stykkes og puttes i foodprocessoren og snittes så fint som muligt. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen indtil saucen har en ensartet konsistens uden klumper.

Lad gerne saucen trække i 30 minutter eller længere så smagen udvikler sig.

 

Topping:

12 skiver parmaskinke per pizza (normalt to pakker afhængig af størrelsen af pakkerne)

400 g cherrytomater

1 - 1 1/2 pose/bakke rucola salat

En god og mild olivenolie

Friskkværnet peber

 

Cherrytomaterne skylles og skæres i halve. Rucolasalaten skylles og lægges på på et tørt viskestykke indtil servering.

 

Efter hævning deles dejen i to klumper. Hver klump rulles tyndt ud (ca. 2 mm) på et bord drysset med fuldkornsrismel. Rul dejen ud så det kommer passe i størrelsen til en bageplade. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. 

 

Fordel tomatsaucen på de to pizzaer.

Læg parmaskinken på.

Læg de halve cherrytomater på.

 

Bag pizzaerne ved 225 graders varmluft i ca. 15 minutter.

 

Server rucola salaten ved siden af. Læg masser af rucola salat oven på dit pizzastykke. Hæld lidt olivenolie og kviskkværnet peber over salaten.

 

Velbekomme!

 

 

(Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på sundmums.dk, som var online i 2014 og rettet til efter min og min families smag.)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage