< Tilbage

Svampesuppe med løg og porrer27-07-2016 - 17:09

Dette er en meget velsmagende og anti-inflammatorisk suppe. Den er mættende pga. proteinindholdet i form af røde linser. Svampe og løg er en god smagskombination og løgene er rige på svovl og fibre. Nyd gerne et stykke foccacia brød eller bolle til, da suppen er lav på kulhydrat. Opskrifter på brødene finder du også på lev-bedre.dk

Du skal bruge:

 

Til 8 personer:

 

3 spsk kokosolie

2 tsk gurkemejepulver

6 fed hvidløg

600 g løg

2 porrer

200 g champignon

250 g portobello svampe (store brune svampe)

2 l boullon (evt. fra Morga uden gærekstrakt)

4 dl skyllede røde linser

4 tsk timian

1,5 dl mandelfløde

Friskkværnet peber

Uraffineret salt

 

Sådan gør du:

 

Pres eller hak hvidløgsfedene fint. Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Varm kokosolien op i stor gryde og tilsæt hvidløg og gurkemejepulver og lad det kort bruse op. Nu tilsættes løg og porrer. Lad det svitse et par minutter inden du tilsætter champignon og svampe. Champignon og svampe skal afgive lidt væske inden du tilsætter 2 liter bouillon. Nu tilsættes de skyllede røde linser og herefter skal det koge i ca. 20 minutter eller til grøntsagerne er møre.

Til sidst tilsætter du timian og mandelfløde og smager til med salt og peber.

 

Du kan evt. servere suppen sammen med en glutenfri bolle er et foccacia brød

 

Velbekomme! 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage