< Tilbage

Kinesisk inspireret ret med store rejer27-07-2016 - 17:28

Rejer smager altid godt uanset årstid! Hvis du køber dem med hale på er de ekstra store og der er mere smag og bid i. Prøv denne kinesisk inspirerede ret og spis den evt. med pinde - det er sjovt for både store og små.  Sidst da vi fik denne ret sagde min datter: "Jeg elsker bare det her mad, mor!" Dog er mine døtre ikke så glade for varme grøntsager, så jeg laver rå stavegrønt og blommetomater ved siden af. Og nej, mine døtre spiser ikke mange rejer, men de er så småt ved at vænne sig til smagen, så de skal nok komme til at kunne lide rejer!

Du skal bruge:

 

Til 4 personer:

 

2 spsk kokosolie

4 fed hvidløg

400-500 g rejer med hale (almindelige rejer kan også bruges)

4 rødløg

6 gulerødder

1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt

1 tsk paprika

Urtesalt

Friskkværner peber

250 g nudler af brune ris og wakame tang (forhandles i Matas til ca. 27 kr)

Avokado

Peanuts

 

Sådan gør du:

 

Skær rødløg i både og de øvrige grøntsager i stænger. Varm kokosolien i en sautepande. Pres hvidløgsfedene, tilsæt dem til olien og lad det bruse op kortvarigt. Tilsæt nu rejerne og lad dem stege i ca. 5 minutter, så de får noget af hvidløgssmagen. (Hvis de er frosne skal de stege lidt længere.) Tag rejerne og væden herfra af panden.

Varm 2 spsk kokosolie på panden  og tilsæt nu grøntsagerne.  Lad det stege ved middel varme til gulerødderne er halvt møre - der må gerne stadig være bid i dem.  Når gulerødderne er halvt møre, tilsættes rejerne og væden herfra.  Når rejerne er gennemvarme tilsættes paprika, urtesalt og friskkværnet peber .

 

Kog  spaghetti af brune ris eller risnudler efter anvisningen på posen.

 

Server sammen med skivet avokado og peanuts. Top den kinesiske ret med friskkværnet peber og spis den med pinde!

 

Velbekomme!

 

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage