< Tilbage

Falafler med butternutsquash27-07-2016 - 19:58

Falafler er et alternativ til kød og er baseret på proteinholdige kikærter. Ved at spise vegetabilsk protein skåner man fordøjelsen, da vegetabilske proteiner er meget lettere fordøjeligt end fx kalve-, okse- eller svinekød. Der er i denne opskrift tilsat butternutsquash og en masse krydderier, så der er god smag i dem.  De er gode at have i fryseren, så man har letfordøjeligt "kød" på lager, man kan varme op i ovnen.  Butternutsquash er nok ikke den mest anvendte grøntsag, men du har her muligheden for at få varieret din kost, hvilket er gavnligt for din fordøjelse og dine tarmbakterier.

Du skal bruge:

 

Til 6 personer:

 

300 g iblødsatte kikærter (de skal have været i blød ca. 10 timer)

100 g løg

3 fed hvidløg

100 g butternutsquash

1/2 dl kikærtemel

2 spsk citronsaft

2 spsk peanutbutter

2 spsk loppefrøskaller

2 tsk spidskommen

2 tsk gurkemeje

2 tsk urtesalt

1 tsk chilisauce eller 1 chili i tern

Friskkværnet peber

Sesamfrø 

Smagsneutral kokosolie til stegning

 

Sådan gør du:

 

Skær løg og butternutsquash i mindre stykker. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til massen er fin og ensartet. Smag evt. til inden du former til små kugler, som du presser flade.  Vend kuglerne i lyse sesamfrø inden du steger dem i rigeligt kokosolie. De skal stege ca. 10 minutter på hver side ved middel varme.  

 

Server evt. sammen med en grønkålssalet , kogte kartofler og en dijonnaise.  (Dijonnaise er en færdigkøbt blanding af dijonsennep og mayonaise.)

 

Velbekomme!

 

(Opskriften er fra Anette Høeg fra Mad med glød)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage