< Tilbage

Champignonsuppe med kylling28-07-2016 - 11:59

Dette er en virkelig velsmagende suppe og en suppe langt de fleste kan lide. Champignon og kylling i en cremet suppe er en rigtig god kombination. Nedenstående opskrift rækker til 6 voskne, men lav gerne denne store portion uanset hvor mange I er. Resterne kan du fryse ned i mindre bøtter så du har en nem frokost eller en nem aftensmad. Steg evt. rigeligt med kylling til aftensmaden dagen før og brug resterne af kylling til suppen - så skal du kun have gang i en gryde. 

Du skal bruge:

 

Til ca. 6 personer 

 

6 spsk kokosolie

6 fed hvidløg

300 g løg (ca. 4 løg)

1 porre

800 g friske champignon - erstat evt. noget af det med andre typer svampe, kantareller eller lign. 

1,7 l bouillon (evt. fra Morga uden gærekstrakt)

Skal af 1/2 citron

1 1/2 tsk timian

3 tsk gurkemejepulver

400 ml kokosmælk (1 stor dåse)

6 spsk maizena til jævning

800 g kogt eller stegt kylling i tern

Uraffineret salt

Peber

 

Sådan gør du:

 

Rens og skær løgene i store tern. Rens og skær porre og champignon i skiver. Varm kokosolien op i en stor gryde og tilsæt knust hvidløg. Lad det bruse op et øjeblik inden du tilsætter løg. Svits nu løgene indtil de er blanke. Nu tilsættes porre og champignon.  Når champignon har afgivet noget væske tilsætter du bouillon. Lad det koge ved middel varme til porrerne er bløde. Nu tilsættes citronskal, timian, gurkemejepulver og kokosmælk. Rør godt rundt og lad det blive gennemvarmt. Skær det kolde kyllingekød i tern og tilsæt det. Tag 3 suppeskefulde suppe op af gryden og hæld det i en dyb tallerken. Pisk maizena ud i tallerkenen med et piskeris og tilsæt jævningen når der ikke er flere klumper i.  Smag til med salt og peber. Når kyllingestykkerne er varme er suppen færdig.

 

Du kan evt. servere suppen sammen med en glutenfri bolle er et foccacia brød

 

Velbekomme!

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage