< Tilbage

Falafler med rødbede og persille29-07-2016 - 20:57

Falafler er en erstatning for kød og indeholder proteiner, som er lettere fordøjelige end animalske proteiner. Brug falaflerne hvis du vil have en kødfri dag eller fx er vegetar. Smagsmæssigt synes jeg disse falafler er ret lækre. Falafler kræver nemlig en masse spændende krydderier for at det bliver en god smagsoplevelse. De er stegt i kokosolie, som gør dem lækre sprøde. 

Det kan være hensigtsmæssigt at benytte sig af vegetabilske proteiner hvis du ønsker at udrense og/eller give tarmsystemet ro til at få sig bygget godt op igen. Dette gør man selvfølgelig ikke kun ved at spise vegetabilske proteiner, men det er sådan nogle ting jeg kan guide dig i, hvis du booker en konsultation hos mig. Jeg oplever selv at jeg ved at spise vegetabilske proteiner ikke er træt efter et måltid og slet ikke føler tunghed i maven. Det er fordi kroppen bruger mindre energi på at fordøje de vegetabilske proteiner. 

Du skal bruge:

 

Til 16 stk

 

150 g kikærter (som har stået i blød i ca. døgn)

50 g rødbede (ca. en halv rødbede)

50 g rødløg (ca. et halvt rødløg)

1 håndfuld persille

1 spsk tahin

1 dl fuldkornsrismel

3 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

1 dl vand

1 1/2 tsk koriander

1 tsk spidskommen

1/2 tsk kardemomme

1/2 tsk stødt nelliker

3 tsk urtesalt

Friskkværnet peber

3 spsk kokosolie til stegning

 

Sådan gør du:

 

Skræl rødbede og rens løg. Begge dele skæres i små stykker. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det til det er ensartet. Smag til med krydderier, salt og peber. 

Varm kokosolien (evt. smagsneutral) op. Form falaflerne med en ske og din håndflade og sæt dem på panden hvorefter du trykker dem flade. Steg dem i rigeligt kokosolie, så de bliver sprøde. Tilsæt evt. mere kokosolie under stegningen.

 

Spis dem evt. sammen med en smule chilisauce, en råkostsalat og glutenfri pasta af brune ris. Se serveringsforslaget på det vedhæftede billede. Falaflerne er fryseegnede.

 

Velbekomme!

 

(Opskriften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)  

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage