< Tilbage

Salat salat og atter salat09-04-2018 - 20:44

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Det kan være en præstation i sig selv! Det kræver i hvert fald at det er appetitligt og smager rigtig godt, så man ikke går kold i alle de grøntsager! Variation og tilsætning af forskellige smage igennem dressingen kan være en løsning. Jeg giver her et bud på en af mine ynglingssalater, som kan varieres på mange måder, men et godt råd er altid, at bruge mange forskellige slags grøntsager.

 

 

 

 

Denne salat er super god fordi den i form af dressing og topping giver både noget salt og noget surt og de forskellige konsistenser gør, at det er lidt sjovere at spise en stor portion salat!

 

De præcise mængder har jeg ikke angivet, men lav så ingredienserne tilsammen fylder en dyb tallerken. 

 

Du skal bruge: 

 

Iceberg salat (tyndtskåret)

Rødkål eller spidskål eller begge dele (tyndtskåret)

Spinat

Tomater  

Blomkål eller broccoli - eller gerne begge dele (fintskåren)

Blåbær

Peberfrugt i tern

 Agurk  i tern

Kylling i tern - ca. 100 - 120 gram (120 g giver 24 g protein) (Brug evt. en rest fra aftensmaden)

 

Dressing:

Cremefraiche (5%)

Citronsaft

Allround krydderi

 

Røres godt sammen og smages til.

 

Topping:

Majssnacks (ca. 10 stk)

 

Hvis ikke du tåler mælk kan du lave en olie/eddike dressing, som du kan finde en opskrift på her.

 

Fordel grøntsagerne i en dyb tallerken og bland med kylling og dressing. Drys majssnack på toppen og så er det ellers bare at sige velbekomme!

 

 

Kildehenvisning:

http://altomkost.dk/deofficielleanbefalingertilensundlivsstil/de-officielle-kostraad/

https://frida.fooddata.dk/

 

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage