< Tilbage

Broccolisuppe med lækker topping25-01-2016 - 13:38

Denne suppe er virkelig velsmagende. Mine børn kan også godt lide den og det kan ellers godt være en udfordring med børn og supper... Overfor mine børn kalder jeg det dog en kartoffelsuppe i stedet for broccolisuppe!  Broccolisuppe med topping er et komplet måltid med grøntsager, protein og kulhydrat. Toppingen gør at der er noget at tygge på, hvilket er gavnligt for fordøjelsen. Toppingen er også med til at gøre suppen til en komplet smagsoplevelse som er med til at give mæthed.  

Lav evt. dobbeltportion og frys ned i mindre bøtter.

Du skal bruge:

 

Til 4 voksne:

 

3 spsk kokosolie (evt. smagsneutral)

3 fed hvidløg

100 g porrer i skiver (1 stk)

150 g kartoffel

500 g broccoli (1 stk afhængig af størrelse)

1 liter grøntsagsbouillon (gerne fra Morga uden gærekstrakt)

1,5 dl skyllede røde split linser (se billede ovenfor) eller 200 g kogte kikærter

1 dl mandelfløde eller mandelmælk

Fintrevet skal af 1/2 citron

1/2 tsk malet muskatnød 

Uraffineret salt 

Friskkværnet peber 

 

Topping:

Svitset kalkunbacon i tynde strimler (1 pakke)

Broccolibuketter

Hasselnødder

Tørrede tranebær

 

Sådan gør du:

 

Rens og skær hvidløg og porrer i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Hvidløg og porrer svitses i kokosolien et par minutter hvorefter kartoflerne tilsættes. Broccolihovedet skæres i mindre stykker. Skær de yderste ca. 3 mm af brokkolistokken og skær den i små stykker. Broccolihoved og -stok kommes i gryden og svitses med i ca. 5 min. Kog vand til bouillon i en elkedel og tilsæt bouillonen til grøntsagerne sammen med lidt salt og peber. Tilsæt 1,5 dl skyllede røde linser. Kog til alle grøntsager er møre.

 

Imens suppen koger kan du gøre toppingen klar. Hasselnødderne hakkes groft og broccolibuketterne overhældes med kogende vand og står heri ca. 5 min.

 

Når grøntsagerne er møre blendes suppen så den bliver ensartet og tilsæt derefter mandelfløde, risfløde eller mandelmælk. Blend herefter igen og smag til med salt, peber, muskatnød og fintrevet citronskal. 

 

Top med kalkunbacon, broccolibuketter, hakkede hasselnødder og lidt tørrede tranebær.

 

Lav evt. også hjemmelavede brødcroutoner - det er et hit ved børnene. Jeg lavede brødcroutoner af en speltbolle, som jeg skar i tern. Jeg ristede ternene på panden i noget smør og dryssede dem med lidt flagesalt.

 

Velbekomme!

 

(Opskirften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage