Broccolisuppe med lækker topping 25-01-2016 - 13:38

Denne suppe er virkelig velsmagende. Mine børn kan også godt lide den og det kan ellers godt være en udfordring med børn og supper... Overfor mine børn kalder jeg det dog en kartoffelsuppe i stedet for broccolisuppe!  Broccolisuppe med topping er et komplet måltid med grøntsager, protein og kulhydrat. Toppingen gør at der er noget at tygge på, hvilket er gavnligt for fordøjelsen. Toppingen er også med til at gøre suppen til en komplet smagsoplevelse som er med til at give mæthed.   Lav evt. dobbeltportion og frys ned i mindre bøtter. ... Læs mere

Daalsuppe 09-03-2016 - 10:27

Jeg har før nævnt at supper er geniale bl.a. fordi du får alle nødvendige  næringsstoffer samlet i en og samme gryde. Denne indisk inspirerede Daalsuppe er hurtig og nem at lave. Jeg laver altid dobbeltportion og fryser ned i mindre bøtter, så jeg har en nem frokost, som blot skal varmes. Jeg anbefaler at du tilsætter chili pasta til hver tallerken for sig, da det varierer fra person til person hvor stærk man ønsker sin suppe.  ... Læs mere

Foccacia med rosmarin 09-03-2016 - 10:54

Dette glutenfrie foccaciabrød med rosmarin smager rigtig lækkert og egner sig godt sammen med suppe eller til et tapasbord. ... Læs mere

Grønkålssalat med en frisk smag af citron - god til julemaden og god for fordøjelsen 26-04-2016 - 20:23

Grønkål er rigtig sundt, men det er lidt "stift" at have med at gøre, så hvordan får man det til at smage godt? Her er et rigtig godt bud! Smagen af surt og sødt komplimenterer hinanden godt og toppingen med et mix af æble, kanel og hakkede mandler går godt i spænd, som vi kender det fra en dessert eller kage. Man kan sagtens lave salaten så der er til to dage, da den er ligeså god på anden dagen.   Salaten kan bruges året rundt, men egner sig i særdeleshed også til juleanden og med et strej af kanel, bliver den lidt "julet". Det er SÅ godt  for fordøjelsen at komplimentere den fede julemad med en frisk og syrlig salat som denne.      ... Læs mere

Inspiration til frokosten og et fif om gulerødder 09-05-2016 - 11:47

Her er lidt inspiration til frokosten: På billedet er det stenalderbrød med margarine, salatblade, røget fisk, mayo, friskkværnet peber, røde løgringe, skiveskårede radiser og karse. Spis gerne et par gulerødder sammen med det belagte stenalderbrød. Læs her hvorfor... ... Læs mere

Kartoffelsuppe med bladselleri, fennikel og porrer 14-11-2016 - 20:06

Supper er geniale! I en suppe kan man sammensætte et komplet måltid bestående af kulhydrater, protein og fedtstoffer.   For at give suppen protein har jeg i denne suppe tilsat linser. Linser er et vegetabilsk protein. Da jeg her til aften skyllede linserne, spurgte min datter på 8 år hvad det var. Jeg svarede at linser kommer fra en plante, men at der er protein i ligesom  i kød. Hun spurgte så: "Er det så fra en kødædende plante?" :-) Hun forestiller sig måske at planten æder kød, som så kommer ind i planten...?   Min yngste datter på 6 år sagde at denne suppe smager rigtig rigtig rigtig godt, så den skulle dermed være børnevenlig!   Hvis du ikke er vild med bladselleri, så fortvivl ikke! Smagen af bladselleri trænger nemlig ikke igennem - det er testet hos min mand, som absolut ikke bryder sig om bladselleri.  ... Læs mere

Omelet med spidskål og forårsløg 13-04-2016 - 09:30

Denne ret er lynhurtig at tilberede. Det er et lækkert og nærende måltid, som kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad. Spidskål indeholder fibre, som er nærende for de gode tarmbakterier, samt letoptageligt calcium. Løg og æg er svovlholdige og dermed i stand til at binde giftstoffer. Omeletten er tilsat gurkemejepulver, som er anti-inflammatorisk. Æggene indeholder kroppens byggesten, nemlig protein, samt A-, B-, D- og E-vitaminer og fedtstof. Så bliver det snart ikke bedre!  ... Læs mere

Salat salat og atter salat 09-04-2018 - 20:44

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Det kan være en præstation i sig selv! Det kræver i hvert fald at det er appetitligt og smager rigtig godt, så man ikke går kold i alle de grøntsager! Variation og tilsætning af forskellige smage igennem dressingen kan være en løsning. Jeg giver her et bud på en af mine ynglingssalater, som kan varieres på mange måder, men et godt råd er altid, at bruge mange forskellige slags grøntsager.         ... Læs mere

Stenalderbrød 18-01-2016 - 10:51

Stenalderbrødet giver en god mæthedsfornemmelse pga. indholdet af protein og sunde fedtstoffer. ... Læs mere

Tunsalat med spidskål på stenalderbrød 27-07-2016 - 12:14

Her er lidt inspiration til en god og nem frokost, som samtidig er fiberrig. Det er nemt at have med som madpakke og du kan sagtens lave til 2 dage af gangen. ... Læs mere