< Tilbage

Daalsuppe09-03-2016 - 10:27

Jeg har før nævnt at supper er geniale bl.a. fordi du får alle nødvendige  næringsstoffer samlet i en og samme gryde. Denne indisk inspirerede Daalsuppe er hurtig og nem at lave. Jeg laver altid dobbeltportion og fryser ned i mindre bøtter, så jeg har en nem frokost, som blot skal varmes. Jeg anbefaler at du tilsætter chili pasta til hver tallerken for sig, da det varierer fra person til person hvor stærk man ønsker sin suppe. 

Du skal bruge:

 

Til 2-4 personer:

 

200 g hakket løg

1/2 porre

3 store gulerødder

3 spsk olivenolie eller kokosolie

4 fed hvidløg i skiver

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk karry

1 tsk gurkemeje

1 tsk urtesalt eller alm. uraffineret salt

1 1/2 dl. røde splitlinser - skylles inden brug. (Se billede ovenfor)

1 dåse hakkede flåede tomater

8 dl vand

Sambal oelek (chilipasta)

 

Sådan gør du:

 

Olivenolien varmes langsomt op (den tåler ikke for høje temperaturer) sammen med karry, spidskommen og gurkemeje og lad det bruse op ganske let. Tilsæt hvidløg og løg og rør det sammen til løgene er blevet klare. Tilsæt nu gulerødder og porre og lad dem svitse let med i et par minutter. Nu tilsættes de flåede hakkede tomater og vandet. Lad suppen koge i cirka 10 minutter inden du skyller og tilsætter splitlinserne. Lad nu suppen koge ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre og linserne er kogt ud. Smag til med salt.
Tilsæt sambal oelek individuelt til hver tallerken eller til hele suppen, hvis alle er tilhænger af en spicy suppe.
Server gerne sammen med glutenfrit focacciabrød - det smager super lækkert og da suppen er fattig på kulhydrater er det ok at servere noget groft brød ved siden af.

 

Velbekomme.

 

(Opskriften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)

 

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage