< Tilbage

Foccacia med rosmarin09-03-2016 - 10:54

Dette glutenfrie foccaciabrød med rosmarin smager rigtig lækkert og egner sig godt sammen med suppe eller til et tapasbord.

Du skal bruge:

 

5 dl. lunkent vand

0,75 dl loppefrøskaller (fåes i Helsekosten, Matas eller på Helsam.dk)

3 spsk koldpresset olivenolie

2 dl glutenfri havregryn (du kan også bruge almindelige havregryn, hvis du ikke er allergiker)

2 dl fuldkornsrismel

1 1/2 dl quinoamel eller boghvedemel

1 1/2 tsk uraffineret salt

 

Til ovenpå dejen:

2-3 spsk koldpresset olivenolie

1 spsk tørret rosmarin

 

Sådan gør du:

 

Foccacia kan med fordel laves i en røremaskine. Pisk loppefrøskallerne grundigt ud i det lunkne vand og lad det stå og trække i 5-10 minutter. Tilsæt nu olivenolie, salt, havregryn og rismel og rør dejen grundigt med grydeske eller dejkrog. Nu tilsættes quinoamelet (eller boghvedemelet) lidt efter lidt. Beklæd en form med et mål på ca. 20x30 cm med bagepapir. Pres dejen godt ud til kanterne i formen.

Nu fordeles olie/rosmarinblandingen over dejen og fingerspidserne presses ned i hele dejen, så der laves små huller.

Sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og bag foccacian i 30 min. Løft nu bagepapir og brød ud af formen og sæt det ind igen og bag yderligere 5-10 minutter.

Lad brødet køle af inden du skærer det i mindre serveringsklare stykker. Foccacia kan sagtens fryses ned og opvarmes i ovnen - det er lige så godt som nybagt.

 

Velbekomme.

 

(Opskriften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage