< Tilbage

Kartoffelsuppe med bladselleri, fennikel og porrer14-11-2016 - 20:06

Supper er geniale! I en suppe kan man sammensætte et komplet måltid bestående af kulhydrater, protein og fedtstoffer.

 

For at give suppen protein har jeg i denne suppe tilsat linser. Linser er et vegetabilsk protein. Da jeg her til aften skyllede linserne, spurgte min datter på 8 år hvad det var. Jeg svarede at linser kommer fra en plante, men at der er protein i ligesom  i kød. Hun spurgte så: "Er det så fra en kødædende plante?" :-) Hun forestiller sig måske at planten æder kød, som så kommer ind i planten...?

 

Min yngste datter på 6 år sagde at denne suppe smager rigtig rigtig rigtig godt, så den skulle dermed være børnevenlig!

 

Hvis du ikke er vild med bladselleri, så fortvivl ikke! Smagen af bladselleri trænger nemlig ikke igennem - det er testet hos min mand, som absolut ikke bryder sig om bladselleri. 

Du skal bruge:

 

Til 4 personer

 

3 spsk  olivenolie

6 fed hvidløg

6  kartofler 

150 g porrer 

250 g bladselleri 

1/2 fennikel 

1 æble 

1,2 liter bouillon

3 dl røde splitlinser - skylles inden brug (Se billede ovenfor)

3 dl mandelmælk1/2 tsk malet muskatnød

Fintrevet skal og sagt af fra 1/2 citron

Urtesalt el. almindelig uraffineret salt

Friskkværnet peber

Evt. 1 spsk tørret ramsløg

 

Sådan gør du:

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrer og bladselleri og skær dem i skiver. Fennikel skal renses og skæres i mindre stykker - stokken skæres fra.

 

Olivenolien varmes op i en gryde og de pressede hvidløg varmes kort heri. Undgå at olivenolien bliver så varm at den ryger eller bliver branket - det tåler den nemlig ikke.

 

Kartofler, porrer, bladselleri og fennikel tilsættes og svitses i ca. 3 min. Imens skræller du æblet og skærer det i tern.

 

Tilsæt æblestykkerne. Herefter tilsætter du bouillon og dernæst de skyllede splitlinser. 

 

Når grøntsagerne er møre blender du suppen. Tilsæt mandelmælk, muskatnød, citronskal og citronsaft og smag til med urtesalt og peber. Tilsæt gerne tørret ramsløg, hvis du har det. Blend suppen igen inden du smager den til anden gang. Tilsæt evt. mere mandelmælk hvis suppen skal gøres rundere i smagen.

 

Velbekomme!

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage