< Tilbage

Kanelkage med remonce 26-06-2016 - 21:03

Denne kanelkage er bagt uden sukker, mælk og hvedemel. Den indeholder gluten i form af spelt, men speltmel tolererer man bedre end almindelig hvede. Det er et mættende stykke kage og mine børn har nydt at have et stykke med i madpakken eller i formiddagsmaden. Hvis kagen skal være endnu mere "kanelstangsagtig", kan du doble op på remonce, men derved øges det naturlige sukkerindhold naturligvis også. 

Du skal bruge:

 

Dej:

25 g gær

3 spsk kokosolie

1 dl havredrik eller anden plantemælk

1 æg

2 spsk kokossukker (fx fra Urtekram til ca. 25 kr. - se billede)

230 - 250 g  fuldkornsspeltmel

1/2 tsk salt

 

Remonce:

4 spsk kokosolie

1 spsk stødt kanel

8 soltørrede dadler

 

Æg til pensling

 

Sådan gør du:

 

Brug gerne en røremaskine. Smuldr gæren i en skål. Varm kokosolie op til den smelter og tilsæt mælk. Hæld blandingen over gæren, og rør det sammen. Tilsæt æg og kokossukker  og rør rundt igen. Nu tilsættes mel og salt. Hold lidt af melet tilbage, da dejen endelig ikke må blive for tør. Dejen æltes kortvarigt i røremaskinen hvorefter den skal hæve i ca. 1 time. Imens kan du  gøre remoncen klar.

 

Kokosolie, kanel og udstenede dadler kommes i en minihakker og blendes godt. Når dejen er hævet, hældes den ud på et bord med lidt mel hvorefter den skal rulles til en firkant på ca. 25x50 cm. Remoncen smøres ud på hele overfladen hvorefter du skal rulle den sammen på det lange led til en pølse.  Placer pølsen på en bageplade med bagepapir og klip nu dejen til et par bukser! Dvs. du klipper igennem dejen pånær de sidste 2 cm i toppen. Sno nu "buksebenene" og sæt dem sammen til en krans. 

 

Kanelkagen pensles med æg og  bages ved 200 grader i 15-20 minutter. 

 

Kanelkagen smager bedst lun, men kan skæres ud i stykker og fryses ned, så der er noget lækkert til madpakken i ny og næ.

 

Velbekomme!

 

Kilde: LowFODMAPDiet app og en kampagne støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage