Boller med kikærtemel - luftige og glutenfri 10-02-2016 - 21:15

Med disse mættende boller er det en fornøjelse at spise glutenfrit! De er lækre og luftige, hvilket ellers kan være en udfordring med glutenfri bagning, da der ikke er hævekraft i det glutenfri mel. Det er hurtigt at lave bollerne fordi de ikke skal hæve og så er de gavnlige for vores fordøjelse! ... Læs mere

Bærkompot / marmelade 23-06-2016 - 21:37

Denne bærkompot er nærmest uundværlig hvis man skal undgå sukker, men alligevel gerne vil have den søde og friske smag på brødet, knækbrødet, pandekagen eller morgengrøden. Frys kompotten ned i mindre bøtter og tag op efterhånden som du får brug for det. Tøv ikke med at lave en portion af 1 kg bær af gangen! ... Læs mere

Gulerodsboller 29-07-2016 - 10:49

Disse gulerodsboller er en god variation til almindelige glutenfri boller. De laves efter det samme princip som de lette og luftige glutenfri boller, som også er på lev-bedre.dk under Opskrifter / Brød og knækbrød. Der er bl.a. lavet på kikærtemel, som er med til at højne proteinindholdet. Gulerodsbollerne kan med succes også bruges som burgerboller. Dermed får du et mere nærende og letfordøjeligt måltid hvis der står burger på menuen.  ... Læs mere

Humus med artiskok og hvidløg 25-01-2016 - 12:56

Denne humus smager virkelig godt og den er rig på letfordøjeligt protein. Sammen med gulerødder og et stykke knækbrød udgør humusen et godt og nærende mellemmåltid. Humus er også velegnet som smørrepålæg på brød eller i sandwiches, til tapas menuer, som tilbehør til aftensmaden mm. ... Læs mere

Kakaospread 01-02-2016 - 13:12

Denne smørbare kakaospread er baseret på kikærter og er derfor nærende og mættende ovenpå en bolle eller knækbræd. ... Læs mere

Knækbrød 18-01-2016 - 11:49

Ultra sunde og sprøde knækbrød. Det kan være svært at få hjemmelavede knækbrød til at blive sprøde og forblive sprøde. Dette kan dog lykkes med denne norske opskrift. ... Læs mere

Proteinmuffins 19-01-2016 - 12:31

Proteinmuffins smager som en kage, men forskellen er at de er nærende og mættende! Spis en proteinmuffin sammen med nogle grøntsagsstave og du har et godt mellemmåltid. ... Læs mere

Rugbrød med brændenælde - glutenfrit og fiberrigt 29-07-2016 - 19:20

Dette rugbrød er en god afveksling til stenalderbrød. Det er nemt at lave, det skal ikke hæve og der skal ikke bruges surdej! Det indeholder flere sunde kornsorter, kerner og flager og brødet er derfor meget fiberrigt. Vi skal huske at få nok at de sunde kulhydrater - nemlig dem med mange fibre og som giver en god mæthedsfornemmelse. Der er quinoa og kikærtemel i, som øger proterinindholdet og giver mæthed. Der er også chiafrø i, som indeholder både fibre, protein samt sunde omega-3 fedtsyrer. Rugbrødet indeholder også brændenælde, som er fuld af mineraler. ... Læs mere

Stenalderbrød 18-01-2016 - 10:51

Stenalderbrødet giver en god mæthedsfornemmelse pga. indholdet af protein og sunde fedtstoffer. ... Læs mere

Vafler 05-02-2017 - 21:03

Disse vafler har ingredienser så det svarer til en proteinrig grød med frugt. Dvs. de er sunde og næringsrige! Spis dem til morgenmad sammen med en hindbærkompot eller spis dem som en dessert sammen med is. Forkæl familen med vafler til morgenmad i weekenden og frys de overskydende vafler ned - så har du en nem morgenmad i hverdagen! Kan tøes op i mikroovn.  Super nemt og hurtigt! ... Læs mere