< Tilbage

Rugbrød med brændenælde - glutenfrit og fiberrigt29-07-2016 - 19:20

Dette rugbrød er en god afveksling til stenalderbrød. Det er nemt at lave, det skal ikke hæve og der skal ikke bruges surdej! Det indeholder flere sunde kornsorter, kerner og flager og brødet er derfor meget fiberrigt. Vi skal huske at få nok at de sunde kulhydrater - nemlig dem med mange fibre og som giver en god mæthedsfornemmelse. Der er quinoa og kikærtemel i, som øger proterinindholdet og giver mæthed. Der er også chiafrø i, som indeholder både fibre, protein samt sunde omega-3 fedtsyrer. Rugbrødet indeholder også brændenælde, som er fuld af mineraler.

Du skal bruge:

 

Til 1 stort rugbrød

 

7,5 dl vand

1 1/2 spsk Fiber HUSK

75 glutenfri havregryn

75 g risflager

50 g hel quinoa (se billede)

50 g chiafrø (se billede)

50 g solsikkekerner

50 g sesamfrø

2 spsk tørret brændenælde (den type som bruges til the)

100 g kikærtemel

50 g majsmel

25 g boghvedemel

25 g fuldkornsrismel

1 1/2 tsk bagepulver

1 1/2 tsk salt

 

Sådan gør du:

 

Brug en røremaskine eller en foodprocessor. (Håndkraft kan dog også gøre det ved denne type dej.)

Pisk Fiber HUSK grundigt ud i vandet imens det gelerer. Bland frø, kerner og flager i en skål for sig - de skal ikke koges på forhånd, men quinoa skal skylles. (Se billede af quinoa ovenfor.) Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål. Tilsæt nu blandingen med frø, kerner og flager til geleen af vand og Fiber HUSK og rør det godt sammen med en dejkrog. Tilsidst tilsættes melblandingen og der røres til dejen er helt ensartet.

 

Hæld dejen i stor rudbrødsform og bag den ved 180 grader varmluft i 1 time og 45 minutter. Sæt et ildfast fad med vand i bunden af ovnen for at give brødet fugt under bagningen. 

 

Når brødet er færdigt vikles det ind i et vådt og hårdtopvredet viskestykke så skorpen ikke bliver for hård. Lad brødet ligge i viskestykket i ca. 10 minutter hvorefter du lader det køle af på en bagerist.

 

Skær det i skiver og frys det ned så skiverne ligger skråt på hinanden - derved er det nemmere at tage få skiver op ad gangen.

 

Spis det med sukkerfri marmelade, peanutbutter, humus eller anden slags pålæg alt afhængig af måltidstype.

 

Velbekomme!

 

(Opskriften er inspireret af Madgudinden.blogspot.dk)

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage