< Tilbage

Stenalderbrød18-01-2016 - 10:51

Stenalderbrødet giver en god mæthedsfornemmelse pga. indholdet af protein og sunde fedtstoffer.

Du skal bruge:

 

100 g græskarker

100 g solsikkekerner

100 g mandler

100 g valnødder

100 g hørfrø

100 g sesamfrø

5 æg (hvis det er store æg str. M/L eller L skal du nøjes med 4 stk, da brødet ellers for en for kraftig smag af æg)

1 dl ekstra jomfru olivenolie

2 tsk uraffineret salt (Himalaya salt, atlanterhavssalt fra Urtekram eller Læsø salt)

 

Sådan gør du:

 

Alle ingredienser blandes i en skål.

Massen kommes i en silikoneform eller en anden fast form beklædt med bagepapir.

Bag brødet en time ved 160 grader (forvarmet ovn).

 

Tag brødet ud af formen med det samme og vikkel ca. 4 stykker køkkenrulle om til at opsuge det overskydende olie.

 

Bag gerne en dobbeltportion, skær brødet i skiver når det er afkølet og frys ned. Rist gerne skiverne let inden du spiser det, da det gør brødet sprødt og trækker nøddesmagen frem.

 

Her kan du se en opskrift på tunsalat med spidskål, som du kan putte på stenalderbrødet.

 

Hvis du vil have yderligere inspiration til pålæg på stenalderbrødet, så klik på det grønne link hvor du også kan læse om hvorfor det er godt at spise gulerødder sammen med stenalderbrødet.

 

Velbekomme!

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage