< Tilbage

Morgengrød med gode kulhydrater27-07-2016 - 15:58

Vi skal passe på med ikke at blive kulhydrat-forskrækkede! Vi har brug for kulhydraterne i forhold til vores hormonsystem og også vores tarmsystem.  Det skal dog være de rigtige kulhydrater, som giver en god mæthedsfornemmelse og hvor energien frigives langsomt ud i blodbanen, så det ikke giver for store svingninger i dit blodsukker. En god start på dagen er en varm morgengrød med frisk frugt! Grøden kan varieres på mange måder - her er 3 forslag!

Du skal bruge:

 

Til 1 person:

 

Variation nr. 1

 

Grød:

1 1/4 dl havregryn

3/4 dl boghvedegryn

Vand så det dækker grynene

Lidt salt

 

Kog det op ved fuld blus under omrøring. Det tager ganske kort tid afhængigt af dit komfur. Grøden skal blot boble op og så er den færdig. 

 

Topping:

Kakaonibs (se billede)

Friske jordbær

 

Havredrik hældes ved grøden efter smag og behag.

 

Variation nr. 2 (se vedhæftede billede)

 

Grød:

1 1/4 dl havregryn

3/4 dl kogt quinoa (evt. en rest fra aftensmaden, som du har stillet på køl, se vedhæftede billede) 

Vand så det dækker gryn og quinoa
Lidt salt

 

Kog det op ved fuld blus under omrøring. Det tager ganske kort tid afhængigt af dit komfur. Grøden skal blot boble op og så er den færdig. 

 

Topping:

Ristet kokosmel
Kakaonibs (se billede)
Chia frø
Pære i tern 

 

Havredrik hældes ved grøden efter smag og behag.

 

Variation nr. 3 (se vedhæftede billede)

 

Grød:

1 dl havregryn

1 dl "Den flade maves grød"  - en grødblanding fra Aurion

Vand til ca. 1,5 cm over grynene

Lidt salt

 

Kog det op ved fuld blus under omrøring. Når det koger, skal der skrues ned og grøden koger videre ved svag varme i 5 minutter under jævnlig omrøring. Herefter skal grøden trække i 10 minutter.

 

Topping:

Bærkompot - find opskriften her.

Friskkværnede hørfrø (jeg bruger en kaffekværn til at kværne hørfrøene. De skal spises indenfor 10 minutter, da den gode olie i hørfrøene ellers harsker og det er ikke godt for vores krop.)

 

Havredrik hældes ved grøden efter smag og behag.

 

Velbekomme!

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage