< Tilbage

Vafler05-02-2017 - 21:03

Disse vafler har ingredienser så det svarer til en proteinrig grød med frugt. Dvs. de er sunde og næringsrige! Spis dem til morgenmad sammen med en hindbærkompot eller spis dem som en dessert sammen med is. Forkæl familen med vafler til morgenmad i weekenden og frys de overskydende vafler ned - så har du en nem morgenmad i hverdagen! Kan tøes op i mikroovn.  Super nemt og hurtigt!

Du skal bruge: 

 

Til  6 personer

 

1 dl lys quinoa (mængde inden kogning)

3 store eller 4 små bananer

4 æg

6 dl havregryn

1 tsk vanillepulver

1/2 tsk bagepulver

1 spsk kokosolie

1/2 liter soyadrik med vanille (eller anden plantemælk eller alm. mælk hvis du tåler det)

 

1 pose frosne hindbær

1/2 spsk sukrin

 

Sådan gør du:

 

Vafler:

Skyld quinoa og put dem i en gryde med vand så de er mere end dækket. De opsuger nemlig meget vand i de 15 minutter de skal koge.

Bræk bananerne i mindre stykker og blend dem sammen med havregryn og æg. Tilsæt nu vanillepulver, bagepulver, kokosolie, de kogte quinoa og soyadrik. Det hele blendes eller røres godt sammen. Varm vaffeljernet op og bag vaflerne til de er sprøde. Server sammen med hindbærkompot eller bærkompot

 

Hindbærkompot:

Varm de frosne eller optøede hindbær op til kogepunktet i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt sukrin og rør det godt rundt, så der er færre klumper. Hæld kompotten i en si, hvorved noget af væsken sies fra. Gem hindbærsaften og server den som en børnevenlig "snaps", gerne afkølet.  

 

Bag vaflerne ved bordet (det er så hyggeligt!) og server dem sammen med hindbærkompot. 

 

Velbekomme!

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage