< Tilbage

Grønkålssalat med en frisk smag af citron - god til julemaden og god for fordøjelsen26-04-2016 - 20:23

Grønkål er rigtig sundt, men det er lidt "stift" at have med at gøre, så hvordan får man det til at smage godt? Her er et rigtig godt bud! Smagen af surt og sødt komplimenterer hinanden godt og toppingen med et mix af æble, kanel og hakkede mandler går godt i spænd, som vi kender det fra en dessert eller kage. Man kan sagtens lave salaten så der er til to dage, da den er ligeså god på anden dagen.

 

Salaten kan bruges året rundt, men egner sig i særdeleshed også til juleanden og med et strej af kanel, bliver den lidt "julet". Det er SÅ godt  for fordøjelsen at komplimentere den fede julemad med en frisk og syrlig salat som denne. 

 

 

Du skal bruge:

 

Til 4 personer:

 

4 grønkålsblade

4 spidskålsblade

Tørrede tranebær

4 spsk koldpresset olivenolie

3 spsk agavesirup

2 spsk saft af citron
Friskkværnet peber

 

Topping:
​1 æble med skræl skåret i tynde stave

​3 spsk citronsaft
Kanel
Hakkede mandler

Såden gør du:
 

Skyl grønkålen grundigt, skær den lyse stængel fra og snit det resterende helt fint. Spidskålsbladene snittes også fint og hældes i en skål sammen med grønkålen. Tilsæt tørrede tranebær og bland det.
Lav nu dressingen af olivenolie, agavesirup, citronsaft og peber. Smag den til inden du hælder den over salaten.

 

Skær nu æblet i tynde stave og overhæld stavene med citronsaft og vend dem rundt med fingerne. Det gør æblestavene lidt syrlige og forhindrer at de bliver brune. (På kemi-sprog undgår man derved en oxidation!) Læg nu æblerne på toppen af salaten, drys med lidt kanel og tilsæt de hakkede mandler. Jeg hakker mandlerne i en minihakker og laver en større portion - så er der også mandel-drys til morgengrøden!


Velbekomme!

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage