< Tilbage

Kokoskugler med citron og meget andet godt05-04-2016 - 20:48

Kokoskugler er rigtig lækre og en sund erstatning for andre søde sager. De indeholder bl.a. ingefær og gurkemeje, som er anti-inflammatorisk og chiafrø som er rige på omega-3 fedtsyrer, kostfibre og proteiner. Kan man lide kokos, så kan man også lide disse kokoskugler!

Du skal bruge:

 

175 g kokosmel

150 g cashewnødder (malet til mel)

75 g kokosolie

1/2 dl ahornsirup

2 spsk chiafrø

2 spsk citronsaft

Fintrevet skal af 1 citron

1 tsk gurkemeje

1 spsk ingefærsaft (ingefær rives og saften presses ud med hænderne)

1/2 tsk vanillepulver

 

Sådan gør du:

 

Kokoskuglerne kan med fordel laves i en foodprocesser. Cashewnødderne blendes til mel. (Jeg tænker at man også kan bruge usaltede peanuts.) Tilsæt derefter alle de øvrige ingredienser - kokosolien behøver ikke blive varmet op inden du putter den i.  Kør til massen er ensartet. Hvis det er svært at forme massen til kugler, så stil den på køl i ca. 30 min.

 

Kuglerne kan opbevares i køleskab i minimum 2-3 uger. Alternativt lægges de i fryseren i tætsluttende emballage.

 

Velbekomme!  

 

(Opskriften er inspireret af Anette Høeg fra Mad med glød.)

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage