< Tilbage

Bountysnitter05-04-2016 - 21:29

Personligt elsker jeg Bounty! Derfor måtte jeg jo lave en sundere version uden mælk, sukker og gluten og jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Mine smagdommere er også ret begejstrede!

Du skal bruge:

 

Til en hel plade:

230 g kokos

150 g kokosfibermel (se billede, fåes i velassorterede supermarkeder eller hos Helsekosten/Helsam.dk)

1/2 dåse kokosmælk (en blanding af det tynde og det fede)

1/4 dl ahornsirup

1/4 dl sukrin (naturligt sødemiddel, som ikke påvirker blodsukkeret)

125 g bløde dadler uden sten

2 spsk chiafrø

1/2 tsk vanillepulver

1/2 dl. kogt vand

2 spsk kokosolie

 

Kakaomasse:

100 g kokosolie

80 g kakaopulver

120 g ahornsirup

 

Sådan gør du:

 

Hvis dadlerne er tørre skal de overhældes med kogt vand og stå i ca. 20 min. hvorefter vandet sies fra. Det bedste resultat fåes dog med bløde dadler. Alle ingredienserne puttes i en foodprocessor.  Kør til massen er ensartet. Massen fordeles jævnt på en bageplade med bagepapir. Læg en stykke bagepapir ovenpå kokosmassen og pres massen godt ned ved hjælp af en anden bageplade. Sæt nu bagepladen i fryseren i 20 - 30 min. Imens laves kakaomassen, som skal bruges som chokoladeovertræk. Put alle 3 ingredienser i en gryde og varm forsigtigt op og rør rundt. Hæld kakaomassen på den kolde kokosmasse og fordel jævnt med en dejskraber. Sæt herefter pladen i fryseren i ca. 1 time. Herefter (eller senere) kan du med en skarp kniv lave snitter af "bountykagen". Jeg lavede kvadratiske snitter på ca. 4 x 4 cm.

 

Opbevar dem i fryseren og tag op efter behov. Lad snitterne tø op i 5-10 min (hvis du kan vente så længe!). De skal spises kolde, da toppingen ellers bliver for blød.

 

Velbekomme!

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage